Olika hundraser

Att beskriva hur många olika hundraser det finns i världen är förmodligen näst in till en omöjlig uppgift, Affenpinscher, Chihuahua, Eurasier, Jack Russell Terrier, ja, som ni märker går listan på oändligt. Trots detta kommer denna text att åtminstone gå igenom några av de vanligaste hundraserna och berätta allmänt om olika hundraser. Förhoppningsvis kommer du som läsare lärt dig mer om hundraser i slutet av denna text.

Den första av alla dessa olika hundraser vi skall tala om är Chihuahua. I dagens Sverige är rasen Chihuahua otroligt populär. Det är nästan så pass många att du kan se minst en per dag, dock beror självklart detta på vart du bor i Sverige. Chihuahua är ursprungligen från México och anses vara bland de minsta hundraserna som finns i världen. Namnet ”Chihuahua” kommer från en av Méxicos största provinser som också heter Chihuahua. Vad man kan dra för slutsats av rasen Chihuahua är att den klart utmärker sig bland alla olika hundraser!

Den andra hundrasen vi skall gå igenom är papillon. Namnet papillon är franskt och betyder fjärilshund, anledningen till varför den tillgavs detta namn var enkelt sagt på grund av formen av öronen, som faktiskt ser ut som fjärilar. Rasen kommer ursprungligen från Frankrike/Belgien. Bland alla olika hundraser så är papillon en av de mest lättlärda och för att ge ett exempel på detta kan det vara värt att nämna att Sveriges första lydnadchampion faktiskt var en papillon.

Nästa ras av alla dessa olika hundraser vi skall ta upp är taxen. Taxen kommer ursprungligen från Tyskland och är känd sedan medeltiden. Något som utmärker taxen är dess jakt egenskaper, d.v.s. att den flitigt används i olika jakt sammanhang. Här hemma i Sverige är taxen en mycket populär hundras, eftersom den också är mycket social och personlig, man brukar bland annat tala om deras heta temperament. Taxen är ett bra val om du letar efter en familjehund.

Man kan alltså se att det finns många olika hundraser här i världen, vissa långa och smala, andra tjocka och små. I vilket fall som helst så är förmodligen hunden ett av världen mest älskade djur och ändå vet vi mycket lite om dem. Förhoppningsvis har denna text bidragit till att förändra detta, vi kan faktiskt inte borste från att djur spelar en mycket stor roll i vårt vardagliga liv, så nästa gång du skall köpa en hund, ta lite extra tid från din egen vardag och lägg den på att lära dig mer om olika hundraser!